Tészta:
- 150 g szénhidrát-csökkentett sütőliszt*
- 50 g vaníliás kazein**
- 150 g zsírszegény túró
- 4 g szárított élesztő
- 1 ek. lenolaj
- 1 db tojás
- 5 g kristálycukor
- kb. 1 dl víz
- 2 ek. csokis whey protein**
- 2 ek. holland kakaópor
- 1 kk. útifűmaghéj
1. A tészta hozzávalóit a víz kivételével összekeverjük, majd a vizet apránként hozzáadagolva ruganyos tésztagombócot gyúrunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
2. A töltelékhez összekeverjük a fehérjeport a kakaóporral és kevés vízzel, útifűmaghéjjal sűrítjük, ha nagyon folyós lenne.
3. A tésztát hat részre osztjuk és a gombóckákat egyenként minél vékonyabbra nyújtjuk. A téglalap alakú tésztára kenjük a tölteléket és a hosszabbik oldalánál szorosan felcsavarjuk. Félbehajtjuk, kissé lenyomkodjuk. Egy éles késsel tengelyében félig kettévágjuk, a "metszlapokat" kifordítjuk.
4. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, langyos helyen min. 30 percet kelesztjük (én betettem a langyosra hagyott sütőtérbe), majd 180 °C-on kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tápanyag-értékek egy darab kakaós szívre vonatkozik.
Ui. Az ízesítéssel variálva fahéjas vagy akár pizzás verzióban is készülhet.
* Diabestar szénhidrát-csökkentett süteményliszt
** Myprotein Milk Protein Smooth és Impact Whey Protein
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése