2016. szeptember 26., hétfő

Hetisüti - Kakaós proteincsiga

Igazából más sütit terveztem a hétre, de miután véletlenül felugrott a facebookon egy tésztahajtogatási videó, ellenállhatatlan vágyat éreztem a jó öreg kakaós csigára. A Peakshop egyik receptjét variáltam az aktuális kedvemre valónak ;-)

Tészta:
  • 150 g szénhidrát-csökkentett sütőliszt*
  • 50 g vaníliás kazein**
  • 150 g zsírszegény túró
  • 4 g szárított élesztő
  • 1 ek. lenolaj
  • 1 db tojás
  • 5 g kristálycukor
  • kb. 1 dl víz
 Töltelék:
  • 2 ek. csokis whey protein**
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 1 kk. útifűmaghéj
1. A tészta hozzávalóit a víz kivételével összekeverjük, majd a vizet apránként hozzáadagolva ruganyos tésztagombócot gyúrunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
2. A töltelékhez összekeverjük a fehérjeport a kakaóporral és kevés vízzel, útifűmaghéjjal sűrítjük, ha nagyon folyós lenne.
3. A tésztát hat részre osztjuk és a gombóckákat egyenként minél vékonyabbra nyújtjuk. A téglalap alakú tésztára kenjük a tölteléket és a hosszabbik oldalánál szorosan felcsavarjuk. Félbehajtjuk, kissé lenyomkodjuk. Egy éles késsel tengelyében félig kettévágjuk, a "metszlapokat" kifordítjuk.
4. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, langyos helyen min. 30 percet kelesztjük (én betettem a langyosra hagyott sütőtérbe), majd 180 °C-on kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tápanyag-értékek egy darab kakaós szívre vonatkozik.

Ui. Az ízesítéssel variálva fahéjas vagy akár pizzás verzióban is készülhet.

* Diabestar szénhidrát-csökkentett süteményliszt
** Myprotein Milk Protein Smooth és Impact Whey Protein

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése